söndagen den 16:e oktober 2011

Dunderglögg











Varje år i GPs Bilaga Två dagar så finns det glöggrecept
och i år ska det provas.
Det ska gärna stå i 6 veckor men räcker med 3 och
vill man ha glögg till 1:advent så är det dags i dag.

Tid: 3-6 veckor

Ingredienser
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1– paket russin (250g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en väl rengjord tiolitershink,
täck med plastfolie som du gör små hål i –
och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert.
Var noggrann med att inte få med bottensatsen.
Temperaturen i rummet där den ska stå behöver vara minst 18 grader.
Glöggen kommer hålla ca 12-13% alkohol.

Värm och njut.

Nu är det bara att åka till Willys och köpa ingredienserna.

2 kommentarer:

  1. Tack så ♥-ligt för Receptet!
    /Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, kul recept. Min sambo vill göra egen glögg i år så det här kan nog vara något - tack!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...