torsdag 24 november 2011

Saffransskorpor i söt förpackning


Idag tar jag över pinnen i pysselstafetten efter Gerda-Thyra´s apelsinlikör igår,
jag tänker göra saffransskorpor paketerade i en söt liten dekorerad påse,
blir en bra gå bort present till 1:advent.

Vi börjar med att göra påsen.























1 påse (canister) min är 29,5*10cm
2 papper st 23*9,5 för fram och baksidan
1 band ca 30-40 cm
3 blommor
4 bladkvistar (gjorda med punch)
1 vintagebild
4 fotomattor (pappret bakom bilden , skorpor,godjul)
1 punch (till kanten på påsen)
embossingpulver (använt till texterna)
stämpeldyna
stämpel













1. Mät din påse ( min 29,5*10cm)
2. Puncha kanten.
3. Mät hur stort bakgrundspappret ska vara (mitt 23*9,5)
3. Vik ner kanten så mycket du vill ha, jag vek ca5,5cm.
4. Gör hål för bandet, tryck igenom både påse och bakgrundspappret.
5. Dekorera så som du vill ha din påse.





Mitt bakgrundspapper är präglat sedan har jag färgat in det med
röd färg från stämpeldyna (fired brick)












 














Saffransskorpor med solroskärnor

Recept
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 msk grädde
1 pkt saffran
2 dl solroskärnor
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

1.Rör smör och socker poröst.
2.Tillsätt 1 ägg i taget.
3.Stöt saffran med lite socker.
4.Blanda grädde och saffran rör ner i smeten.
5. Rosta solroskärnorna
6.Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och solroskärnor.
7.Blanda allt till en slät deg.










8 .Rulla degen till tre längder,lika långa som långsidan
   på bakplåten, platta till längderna lite.
9.Grädda mitt i ugnen ca 15 min á 175 grader
10.Tag ut plåten och sänk värmen till 50 grader.










11.Skär längderna i ca 2 cm breda bitar eller 17-20 bit per längd.
12.Lägg bitarna med den skurna sidan upp och ställ tillbaka i ugnen,
låt stå men ugnsluckan på glänt, till de är torra och knapriga, ca 3-6 timmar,
eller låt dem stå under natten utan värme.



Tack för mig och smaklig jul.
Nu lämnar jag över stafettpinnen till
Henriettas pyssel och katter!

9 kommentarer:

  1. Vilken bra gåbort present nu till advent!

    /Lotta

    SvaraRadera
  2. Bra tips! Jag gillar att ha med mig ätbara presenter när jag går bort.

    SvaraRadera
  3. Ätbara paket är verkligen härligt. Och att själv göra förpackningen också ger ju pluspoäng så det skvätter om det!

    SvaraRadera
  4. Bra tips! Även jag gillar att ta med mig ätbart när jag går bort!
    //Henrietta

    SvaraRadera
  5. Hej! Vilket härligt tips! Kram

    SvaraRadera
  6. Jättefint! Och Gott ser det ut. :-) Bra med tips på inköpsställen också. :-)

    SvaraRadera
  7. Åh, supersöt påse - och så gott det låter med saffransskorpor!! :-D Tack för tipset!

    SvaraRadera
  8. Riktigt fin förpackning:) och det låter gott med saffransskorpor!!!

    SvaraRadera
  9. Tack för inspirationen! Ska testa ditt recept.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...